Villa H Mount Brydges

34 Jaar geleden vertrok familie Hillen vanuit Nederland naar Canada. Ze kochten een klein stukje land in Mount Brydges, kregen een tractor te leen van een kennis en startten een kleine kwekerij voor tuinplanten. Vandaag de dag is de kwekerij uitgegroeid tot één van de grootste in z’n soort (50 hectare) in het zuiden van Canada.

In 2015 kreeg de familie de kans om een naastgelegen stuk grond van 40 hectare te kopen. Op dit stuk grond is 2 hectare gereserveerd voor een nieuwe villa met natuurlijke zwemvijver. Chris Collaris Architects werd benaderd om een ontwerp te maken.

Het ontwerp omvat een woonhuis met natuurlijke zwemvijver dat in functionele opbouw grotendeels op één woonlaag is geconcentreerd. Op deze wijze is het woonontwerp levensloopbestendig. Vanwege de diepe en uitgestrekte woning is centraal in de woning
een atrium gesitueerd voor daglicht. Het atrium is ook de verbinding tussen de woon en slaapvertrekken. De woning is ontworpen in wanden van natuursteen en grote glazen vlakken. De extreme warmte in de zomer door de zon instraling wordt voorkomen door een groen dak met overstek aan alle zijden van de woning. De extreme koude in de winter wordt tegengegaan door puien met extreem lage U-waarden en goed geïsoleerde wanden. De woning wordt verwarmd en gekoeld met een warmtepomp en koude en warmte opslag in de bodem.

De villa is opgeleverd in de zomer van 2017.

Ontwerp: Chris Collaris Architects
Constructie: Y.C. Liu Engineering
Uitvoering: in eigen beheer
Renders: José Ramon Vives & Laura Riaňo López