Saahouse Weespertrekvaart

Op het voormalige terrein van de Hells Angels te Amsterdam aan de Kop Weespertrekvaart heeft Chris Collaris Architects een nieuw woonhuis ontworpen. Als een van de weinige woningen binnen het totaalplan is de hoogte van het volume beperkt en waarbij alle leefruimten direct aan de eigen tuin zijn verbonden. De woning bevindt zich op een hoekkavel van het plangebied en omarmt de tuin die gesitueerd is op het noord-westen. Op deze wijze wordt deprivacy van het woonvolume optimaal gewaarborgd.

 

 

 

Het ontwerp omvat een woonhuis dat in opbouw en materialisering is gebaseerd op de passiefbouw typologie. De leefruimten bevinden zich op de begane grond en de slaapvertrekken bevinden zich op de eerste verdieping in een deels zwevend rechthoekig volume. De gevels zijn bekleed met zwarte Waxedwood delen in verschillende breedtes en diktes. In de binnen oksel op de begane grond aan de tuinzijde bevinden zich grote schuifpuien waardoor de relatie tussen binnen en buiten wordt versterkt.

 

 

 

In het interieur zijn alle balkenplafonds in het zicht gelaten. De begane grond vloer is in monolithische beton uitgevoerd, evenals het buitenterras. De trap is uitgevoerd met een keepboom en overstekende Fraké delen. Het traphek is in staal uitgevoerd.

 

De woning is opgeleverd in het voorjaar van 2017.

 

Opdrachtgever: Particulier
Ontwerp: Chris Collaris Architects
Constructie: Vissers & Vissers B.V.
Uitvoering: Hagoort Bouw B.V.
Render exterieur: José Ramon Vives en Laura Riaňo López