Forever Holidays Vinkeveen

Op een langgerekt kavel aan de noordzijde van de Vinkeveense Plassen ontwerpen i29 Interior Architects en Chris Collaris Architects een zeer compacte recreatiewoning. Vier rechthoekige volumes in verschillende afmetingen zijn aan elkaar geschakeld en omhullen een centrale lichte patio. Elk rechthoekig volume heeft een andere functie, echter door de open koppeling van de verschillende volumes aan de binnenzijde ontstaat er een ruim en divers leefgebied waarin alle functies in elkaar overgaan.

 

 

De gevels én het dak zijn opgebouwd uit HSB elementen met hoogwaardige isolatie en een afwerking van verduurzaamde vuren planken. De kozijn detaillering is weggewerkt achter de gevelbekleding. Aan de patiozijde is een dubbele schuifdeur toegepast waardoor de keuken, living en patio tot één ruimte gemaakt kunnen worden. De vloeren van de recreatiewoning, de patio en de terrassen zijn in gepolijst beton uitgevoerd met als doel de binnen en buiten ruimten naadloos in elkaar over te laten gaan.

 

 

 

De zwarte houten gevelbekleding wordt deels doorgezet in de kasten van het interieur en gecombineerd met eiken houten delen. De in hoogte verspringende balkenplafonds zijn in het zicht en wit afgewerkt. De douche en wastafel in de badkamer is geheel in LG HI-MACS uitgevoerd.

De woning is opgeleverd in 2018.

 

Opdrachtgever: Privé
Ontwerp: Chris Collaris Architects i.s.m. i29 Interior Architects
Constructie: Vissers & Vissers B.V.
Uitvoering: Hagoort Bouw B.V.
Interieur kasten: Simon Sintenie
Tuinontwerp: De Zilverlinde
Bouwlogistiek water en uitvoering eiland: Marcel Zaal
Copyright beelden: Chris Collaris
Renders: José Ramon Vives, Laura Riaňo López & Agnieszka Popielak